Annonce:

Bilmærker sagtsøgt for at være skyld i berømt skibsbrand

Volkswagen-gruppen er blevet sagsøgt to gange, fordi et forsikringselskab mener, at en Porsche med lithium ion-batteri var skyld i, at 4.000 biler sank i Atlanterhavet.

Volkswagen-gruppen er skyld i den berømte brand ombord på fragtskibet Felicity Ace, der i februar 2022 betød, at skibet sank til bud i Atlanterhavet sammen med 4.000 biler.

Det mener en både skibets ejer, reddiet Mitsui OSK Lines, og forsikringselskabet Allianz. Parterne mener, at branden, der i sidste ende fik skibet til at synke, begyndte i en Porsche med lithium ion-batteripakke.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Bloomberg.

Faktisk blev Volkswagen-gruppen i den sammehæng allerede sagsøgt for et år siden. Men den første retssag har været standset på grund af mæglingsforsøg mellem partnerne.

LÆS OGSÅ: 1. marts ramte nyt forbud alle danske bilister

Hvis dialogen mellem partnerne ikke munder ud i et forlig, vil retssagerne mod Volkswagen-gruppen fortsætte som planlagt allerede i løbet af marts.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Sagsøgerne beskylder bl.a VW-gruppen – og dermed Porsche – for at have tilbageholdt oplysninger om korrekt håndtering af biler med lithium ion-batteri. Porsche fortalte heller ikke om risikoen ved at fragte biler på den måde, lyder det.

Branden ombord på Felicity Ace betød, at 4.000 biler til en værdi af mere end 142 millioner euro, svarende til over 1 milliard kroner, gik tabt.

Og ikke bare det. Hos Lamborghini, hvor man egentlig havde stoppet produktionen af sin topmodel, måtte samlebåndene i gang igen. De absolut sidste eksemplarer af Aventador gik ganske enkelt til i ulykken.

Branden ombord på Felicity Ace er desværre ikke sidste gang, nogle biler er gået op i røg. Juledag 2023 udbrændte en kendt bilfabrik. Ifølge brandfolk på stedet var der intet at gøre. Læs mere om det her.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Læs flere nyheder fra og bilernes verden lige her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler