Annonce:

KLUMME: Hader Boosted-redaktionen virkelig elbiler?

Hvorfor kører Boosted hetz mod elbiler, og hvorfor hader vi dem? Det enkle svar er, at det gør vi selvfølgelig ikke. I denne klumme retter vi op på en masse misforståelser om Danmarks største bilmedie.

Der er store følelser i bilernes verden. Sådan har det altid været, og det er en del af charmen. Men de senere år er der blevet skruet ekstra meget på uenigheds-knappen, og den tilhørende retorik er blevet endnu mere skarp. Årsagen er elbilernes indtog, og det har gjort debatten mere ophedet end nogensinde – og det nærmer sig religiøse tilstande, når kommentarsporene på vores (og andre mediers) Facebook-side flyder over med kommentarer for og imod elbiler.

Boosted.dk er i dag Danmarks største bilsite med over en million unikke brugere og op imod syv milioner sidevisninger om måneden. Derfor skriver vi naturligvis også om elbiler – både når der er spændende nye modeller på vej, når elbilerne sætter vilde rekorder og meget andet interessant. Men vi skriver selvfølgelig også nyhedsartikler, når elbiler bryder i brand, når aktiekursen på Tesla falder voldsomt, eller hvis en ny elbil har overraskende dårlig rækkevidde.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Anklaget for at hade elbiler
Derfor sker det indimellem, at vi anklages for at ‘hade elbiler’, eller at vi skulle have en særlig agenda for at gøre livet virkelig surt for producenterne af elbiler. Intet kunne være mere forkert.

På Boosted.dk forsøger vi altid at lave kritisk og uafhængig journalistik – krydret med underholdning i form af sjove videoer og skæve historier fra ind- og udland. Men ligesom de fleste andre medier i Danmark arbejder vi ud fra devisen:
“Det er journalistikkens kerneopgave at holde øje med, om magthavere og ansvarlige på alle områder overholder lovgivning, gældende regler og deres egne normer”, som det hedder hos Dansk Journalistforbund.

Vi elsker lyden fra en forbrændingsmotor. Men betyder det, at vi hader elbiler? Selvfølgelig ikke. Foto: Pexels
Vi elsker lyden fra en forbrændingsmotor. Men betyder det, at vi hader elbiler? Selvfølgelig ikke. Foto: Pexels

God og interessant journalistik er derfor næppe, at en ny bilmodel har fire hjul og kan køre – det kan de fleste heldigvis. Men det er derimod interessant, at en producent lover 459 km rækkevidde i en elbil, men at den kun klarer 307 km i en test udført af et norsk bilmedie med speciale i elbiler. Ligesom at det også er interessant, hvis en benzinbil lover at køre 25 km/l, men kun præsterer 15 km i virkeligheden. Så derfor finder du kritiske artikler om elbiler – og alle andre biltyper – på Boosted.dk. Fordi vi brænder for at lave spændende, informerende, kritisk og uafhængig journalistik om bilbranchen.

Og nej, Boosted får ikke en krone i mediestøtte, som nogle ellers har påstået i en tråd på Facebook. Desuden tager Boosted meget sjældent imod sponsorerede rejser og gratis lånebiler fra bilimportørerne, hvilket ellers er kutyme hos de fleste danske bilmedier.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Altid negativ omtale?
Vi har også hørt påstanden om, at Boosted stort set kun skriver om elbiler og altid negativt om dem. Men på Boosted.dk ligger der i skrivende stund over 12.300 artikler, og cirka 2.000 af dem indeholder ordet ‘elbil’ i en eller anden sammenhæng. Altså omkring 17 procent af alle artikler på sitet omtaler elbiler. Til sammenligning står elbiler noteret for 33 procent af alt nybilssalg i 2023 i Danmark. Så i princippet skriver vi mindre om elbiler, end statistikken måske burde antyde. Og 83 procent af vores artikler nævner altså ikke elbiler med et ord.

I skrivende stund forholder 10 af de seneste 50 artikler (altså 20 procent) på sitet sig kritisk til noget med elbiler – blandt andet Tesla-strejken, rente på Tesla-lån, batteripas, dyrere reparationer, fejl på Cybertruck osv. Fire artikler har en mere positiv vinkel, og resten (36 artikler) omhandler slet ikke elbiler.

Så er disse tal et udtryk for et ensidigt fokus og en hetz mod elbiler – eller blot kritisk og uafhængig journalistik? Det må du vurdere.

Fede elbiler
Kan elbiler være fede? Ja da! Foto: Pexels

Hader vi elbiler?
Men hader vi så bare det at køre i en elbil? Nej, bestemt ikke. Bilbranchen generelt set er inde i en vild udvikling, som er sindssygt spændende at være en del af. Alle på Boosted-redaktionen elsker helt grundlæggende biler. Det gælder også udviklingen af elbiler. Vi husker stadig den første gang, vi lånte en Tesla Model S P85D til et event i det jyske. Er du sunshine, en vanvittig acceleration, som jo nærmest gav tunnelsyn! Super imponerende. Ligesom at vi også er vilde med de fede gadget-features, som især Tesla har været flittige til at introducere.

Hvorfor har ingen på redaktionen så en elbil? Svaret er: Det har vi også. Redaktionschef Kasper Erling ejer en Tesla 3, som han er rigtig glad for. Den er perfekt til ture med familien, der er masser af brugbare features og underholdning ved ladestops, og så er kabinen lun hver morgen, når ungerne skal afleveres i skole. Men der holder også en Porsche 911 hjemme på adressen. For det overrasker nok ingen, at vi som motorjournalister har en passion for god motorlyd, og den går ikke rigtigt i spænd med det at køre elbil. Men så kan elbilen så meget andet.

Redaktør Martin Poorhamidi er også så småt i gang med at få mere batteri-bil på matriklen. En nyindkøbt Mercedes plugin-hybrid suger strøm i sig hver dag, så heller ikke her er der noget had eller frygt for biler med batterier.

Bilmesse med elbiler og meget andet
Måske du ikke ved det, men vi er også ildsjælene bag Danmarks største bilmesse, Auto Show. Her er en spændende transformation i gang, hvor elbilerne får større indflydelse på messens indhold. Blandt andet kan gæsterne prøvekøre rigtig mange nye elbiler, som placeres foran Odense Congress Centers indgang, hvor der er opsat 20 ladestandere. Og så taler vi lige nu med flere spændende udstillere, der specialiserer sig i ekstreme elbiler. Blandt andet McMurtry fra England, der har rekorden som hurtigste bil på Goodwood Festival of Speed med elbilen Speirling. En virkelig imponerende opfindelse!

Så du kan trygt regne med, at vi på Boosted.dk fortsat skriver om alt, hvad der sker af spændende nyt i bilbranchen. Både når det gælder biler, der drives af benzin, brint, diesel, elektricitet eller hvad der måtte dukke op af interessante påhit i fremtiden. Og den kritiske hat tager vi aldrig af. Heller ikke selvom vi på Boosted-redaktionen faktisk kører i de bilmærker, vi indimellem skriver kritisk om.

Herunder kan du nyde den ekstreme McMurtry elbil med 1.000 hestekræfter. Og ja, den lyder som et rumskib fra Star Wars, men den er saftsusme hurtig!

Redaktionen
Redaktionen
Boosted.dk er Danmarks største bilmedie med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler