Annonce:

VIDEO: Tesla Model Y opnår topkarakter i crashtest

Euro NACP har smadret en Tesla Model Y i sikkerhedens navn. Og det er ikke noget at sætte en finger på.

Fem stjerner. Eller det samme som topkarakter. Det er, hvad Teslas SUV, Model Y, netop har opnået i en crashtest udført af europæiske EuroNCAP. Sikkerheds-instituttet har smadret biler for at teste deres sikkerhed siden december 1996.

Spoler man 26 år frem, har elbilerne vundet frem, også når det kommer til sikkerhed. Resultatet i Teslaen betyder, at den amerikanske elbil gør det lige så godt som Mercedes EQS der fik en femstjernet bedømmelse i december sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Stjerne har Teslaen – ligesom alle andre biler Euro NCAP har ødelagt – fået på baggrund af bilens evne til at beskytte sine passagerer. Voksne som børn. Men instituttet kigger også på bilernes sikkerhedssystemerog opførsel ved sammenstød med cyklister og fodgængere.

I alt testede Euro NCAP syv biler i denne omgang. Og i den modsatte ende skuffer Hyundais bybil i20. Koreaneren må på grund af en mindre god nødbremse, og en airbag mellem forsæderne – som er sparet væk – nøjes med fire stjerner. Et ærgerligt kompromis med sikkerheden kalder FDM det.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler