Annonce:

VILD VIDEO: Så meget betyder fire sekunders uopmærksomhed

Det er udelukkende takket være den modkørendes hurtige reaktion, at der ikke sker mere, end der gør i denne dashcam-video.

Du kender det. Du kommer kørende, og mobilen begynder at ringe eller vibrere. Du er lige nødt til at tjekke. Bare et øjeblik. Men det øjebliks uopmærksomhed kan blive fatalt. Desværre opstår den slags uopmærksomheds-situationer hver dag i trafikken.

Også selvom de fleste bilister godt ved, at det er både forkert og ulovligt at rode med håndholdt mobiltelefon under kørslen.  Selv ved landvejshastighed kan et sammenstød mellem to biler betyde døden for de implicerede.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

– Få sekunders uopmærksomhed kan være nok til, at der sker en ulykke. Kigger man på mobilen i fire sekunder med 80 kilometer i timen, kører man 89 meter i blinde. Det er nok til, at man uden at opdage det, ender i de modkørendes vognbane, siger Lisbeth Sahl, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelse.

Frontalkollisioner, hvor to modkørende biler støder sammen, er den mest udbredte situation, når mennesker i personbil bliver dræbt i en uopmærksomhedsulykke. Uopmærksomhed har over en periode på fem år været skyld i 174 trafikdræbte, og af dem blev 79 dræbt i frontalkollisioner. Det viser tal fra Vejdirektoratet.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler