6 nye elbiler fra Mercedes – kører 700 km på én opladning

Mercedes’ armbevægelser er ikke små, når det kommer til elbiler. 6 nye modeller kører over 700 km på én opladning.


Om det er dødsstødet til biler med forbrændingsmotor er endnu svært at spå om. Men Mercedes har store elbilsplaner.

I løbet af de kommende år vil den tyske bilgigant sende seks nye, fuldt ud elektriske biler på gaden, og man begynder med S-Klassen. Den nyeste aftapning af Mercedes-flagskibet kommer nemlig allerede næste år som ren elbil.

Den får navnet EQS. En model der skal bygges på en helt ny platform fra Mercedes. En platform der med tiden skal deles blandt endnu flere elbiler, siger fabrikken i Stuttgart.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Som vi allerede kender det fra S-Klassen, vil modellen være et orgie af luksus. Et rullende bevis på Mercedes’ absolut seneste formåen indenfor persontransport. Sådan har det været lige siden den første S-Klasse kom på vejene i 1954.

LÆS OGSÅ: Politiet lukker biltræf – Over 3.000 dukkede op

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Men ikke bare vil bilen være et rullende luksus-skur, fabrikken hævder også at EQS vil være i stand til at tilbagelægge 700 kilometer på en enkelt opladning. Dermed tyder det på, at tyskerne er godt på vej til at knække elbilens største akilleshæl – rækkevidden.

Småt med tekniske detaljer.
Endnu er Mercedes ikke meget for at tale om teknikken i EQS. Men de vil gerne fortælle, at bilen allerede gennemgår forskellige test på fabrikkens eget testcenter. Ligesom man er i fuld gang med at byde bilen ekstrem kulde i det nordlige Sverige.

Højhastighedstest foregår på Nardo-banen i Italien. Men også i Kina, USA og Sydafrika tester Mercedes lige nu deres kommende, elektriske flagskib.

Mercedes sælger i forvejen elbilen EQC. Den model kan dog kun klare en rækkevidde på 417 kilometer på en enkelt opladning. De 700 kilometer i EQS er altså tæt på en fordobling.

Foto: Mercedes
Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk