Politiet lukker biltræf: Over 3.000 dukkede op


Det, der egentlig blot skulle have været et lille træf, udviklede sig til en ‘corona-superspreder’.

Det, der egentlig blot skulle have været et lille biltræf i Californien, endte med at blive beskrevet som en ‘coronasuperspreder’. Mere end 3.000 mennesker dukkede nemlig om med deres biler.

Egentlig skulle det lille træf højst have samlet 24 biler og deres ejere, men rygtet må have spredt sig hurtigt, for p-pladsen ud ved Loma Linda University Hospital i Californien blev hurtigt fyldt med tusindevis af personer, skriver DriveTribe.

LÆS OGSÅ: Narkobilist havde mange penge på sig: “Jeg har bare vundet i Oddset”Da politiet dukkede op, vurderede man, at et sted mellem 3.000 og 4.000 mennesker var forsamlet på stedet. Den nuværende pandemisituation fik politiet til på stedet at lukke det spontane arrangement ned. Begrundelsen lød blandt andet, at ordensmagten anså begivenheden for at være en potentiel ‘superspreder’ af coronavirus.

Bøder til de forsamlede
Men ikke bare det. Det lokale politi havde også modtaget klager fra folk, som ikke deltog i træffet, men som havde brug for at komme ind på hospitalet. Det forhindrede de mange forsamlede bilister dem dog i.

Også i Californien eksisterer der pt. et forsamlingsforbud, politiet kunne derfor udskrive bøder til flere af de forsamlede bilister, inden træffet blev opløst og folk forsvandt fra stedet.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk