19-årig kræves udvist for gaderæs

Tilbage i juni i år kørte en 19-årig om kap med tre andre bilister, da han ramte en 21-årig fodgænger med 100 km/t. Anklageren vil nu have den 19-årige udvist.
Billedet er fra 20. juni i år, hvor ulykken skete. Foto: Presse-fotos.dk

Tilbage i juni i år kørte en 19-årig om kap med tre andre bilister, da han ramte en 21-årig fodgænger med 100 km/t. Anklageren vil nu have den 19-årige udvist.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Den 20. juni i år ramte en 19-årig mandlig bilist en 21-årig fodgænger på Borups Allé i København. Forinden kørte den 19-årige hasarderet kapløb mod to andre biler.

LÆS OGSÅ: Person påkørt ved biltræf i AarhusDet mener i hvert fald anklagemyndigheden hos Købehavns Politi. Derfor går man nu efter at den 19-årige skal dømmes for uagtsomt manddrab, som skal koste ham en udvisningsdom

Det mener i hvert fald anklagemyndigheden, fremgår det af en pressemeddelse fra Københavns Politi.

Kørte ‘pænt’ på vej ud til en ven
Politiet mener, at de tre biler kørte om kap mellem Ågade og Borups Allé. Altså på vej ud af København. Den 21-årige mand døde på stedet af sine kvæstelser.

Bilinspektøren har fastslået, at den 19-årige kørte med en hastighed på mellem 126 og 145 kilometer i timen, før han ramte den 21-årige med 100 km/t.

Ifølge Ekstra Bladet, som var tilstede, da den 19-årige blev fremstillet i grundlosvforhør, har den 19-årige forklaret, at han var på vej ud til en ven for at se fodbold, da den 21-årige blev påkørt.

Den 19-årige mener selv, at han kørte pænt og fulgte trafikken. Derimod mener politiet, at der var tale om gaderæs. Sagen skal afgøres ved Retten på Frederiksberg, men den er endnu ikke berammet. Når det sker, forventer anklagemyndigheden, at sagen vil tage fire dage.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk