VILDT: Corvette rammer rullefelt – smider 1.350 hk… på hjulene

I USA er en Corvette C8 med Garrett-turboer koblet til den 6.2-liters V8-motor blevet målt til 1.350 hestekræfter. Altså direkte på hjulene.

Bare fordi Chevrolet har lagt motoren et andet sted, betyder det ikke, at Corvetten er blevet tam – C8’eren er en hidsig satan. 

Især når den får lidt – eller skulle vi måske sige meget – mere at leve af, end fabrikken leverer. Denne Corvette C8 smider i hvert fald langt flere hestekræfter af sig, end dens 6,2-liters V8’er fødes med.

Det afslørede en rullefeltsmåling. Og vi taler om altså de hestekræfter, som går direkte i hjulene. FuelTech, som har lagt videoen af målingen på Youtube, hævder, at der er tale om en verdensrekord.

En verdensrekord som måler 1.350 hestekræfter. Altså efter selve drivlinjen og gearkassen har spist sin del af kræfterne. FuelTech vurderer, at motoren i alt yder 1.500 hestekræfter. Eller i hvert fald lige deromkring.To Garrett G35-900-turboladere hjælper gevaldigt på det regnestykke.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk