Reklame:

VIDEO: BMW-ansat smadrer spritny bil på live-tv

BMW kom ikke ret langt, da 2023-udgaven af det legendariske Pikes Peak-løb blev kørt i Colorado, USA. 

Der er formentlig ingen grund til at tvivle på Matt Mullins evner bag et rat. Han er både stuntkører og ansat som instruktør af BMW’s amerikanske importør.

Men nogle gange går det bare for stærkt for selv de bedste. Ikke mindst når det, der skal op af et bjerg som det i Colorado, er en SUV med en kampvægt på 2.800 kilo.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Matt Mullins kom da heller ikke hele vejen op ad bjerget. Hvilket kommentatorerne allerede, da da Mullins startede sit gennemløb, må have haft en anelse om.

I hvert fald lægger XM’eren hårdt fra land. Allerede i første sving er den store Bimmer på gyngende grund.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Her lader bilmærker tusindvis af nye elbiler ruste væk

Og så er 748 hestekræfter, som topmodellen ‘Red Lable’ har, ikke verdens største redning.  Bentleys rekord, som BMW i første omgang sendte Matt Mullins op på bjerget for at slå, står altså stadig.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

I 2018 kørte en Bentayga med W12-motor, 635 hestekræfter og 900 Nm opad Pikes Peak i tiden 10 minutter og 49,9 sekunder. Noget ingen anden samlebånds-SUV havde gjort før. Og det lykkedes altså ikke BMW at lave om på.

Konsekvensen af ulykken kan ses omkring 4 timer og 50 minutter i videoen herunder. Starten for BMW’en ligger noget længere tilbage lige omkring 4 timer og 21 minutter.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?