Udskældt chef skrider fra Formel 1


Han afløste den afdøde Charlie Whiting, men blev selv pillet ned som løbsleder efter dramaet om VM-titlen sidste år. Nu har Michael Masi fået nok af Formel 1.

Han har ikke været løbsleder – såkaldt race director – for et Formel 1-løb siden den kontroversielle beslutning om at give Abu Dhabis Grand Prix frit på sidste omgang. En beslutning der betød, at Red Bulls Max Verstappen blev verdensmester for næsen af Lewis Hamilton, og at han selv blev degraderet i Formel 1-regi.

Og nu har Michael Masi fået nok af Formel 1 og det internationale motorsports-organ FIA.

– Michael Masi har besluttet at forlade FIA og flytte tilbage til Australien for at være tættere på sin familie, skriver forbundet tirsdag i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og selvom mange nok er glade for at se Masi tage sit gode tøj og gå, er det måske slet ikke grund til at juble. I hvert fald ikke alt for højt.

Stor utilfredshed… med afløserne   
Hans position som race director har siden begyndelsen af 2022-sæsonen nemlig været delt mellem  Niels Wittich og Eduardo Freitas, der skiftes til at være løbsleder. Og det i den grad bemærket i paddocken. Mest negativt.

Ses vi til Auto Show?


Både hold og kørerne er utilfredse med Formel 1’s måde at fordele ‘magten’ på. Kritikken går blandt andet på, at de to fortolker reglerne i sporten forskelligt fra weekenden. Utilfredsheden kulminerede foreløbig i weekendens grand prix i Østrig, hvor Aston Martins Sebastian Vettel udvandrede fra køremødet.

Det har tyskeren efterfølgende undskyldt for, og han skal nu kun betale en bøde på 25.000 euro, hvis han gør det samme igen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk