Toyota vil lave en ny MR2 med Porsches hjælp

Nogle ting lyder bare for godt til at være sandt, men måske er det ikke helt ved siden af, at Toyota faktisk gerne vil have Porsches hjælp til en ny MR2.
Toyota har haft Alessandro Volta-konceptet liggende siden 2004, nu vil de bygge en ny MR2'er på det. Måske..

Nogle ting lyder bare for godt til at være sandt, men måske er det ikke helt ved siden af, at Toyota faktisk gerne vil have Porsches hjælp til en ny MR2.

Toyota samarbejder i forvejen med Subaru og BMW om forskellige bilmodeller. Henholdvis den lille GR86 og den lidt større Supra. Og skal man tro de seneste rygter, så er endnu et samarbejde på vej ind ad døren.

Toyota vil nemlig puste nyt liv i deres MR2’ere, som ellers ikke har været på markedet siden 2006. Men japanerne vil ikke gøre det alene. Faktisk vil de have Porsches hjælp til det.

Ifølge det japanske medie Spyder7 har udviklingen af en ny Toyota MR2 allerede fået grønt lys. Angiveligt vil næste generation af MR2 være inspireret af Alessandro Volta-konceptet, som Toyota har haft liggende i skuffen, siden det debuterede på Geneve Motor Show i 2004.Hvis forlydenderne holder vand, vil den nye MR2 se skarpere og mere aggressiv ud end sin ydmyge forgænger.

Angiveligt har Toyota spurgt både hos Porsche og Lotus om de vil være med til at udvikle en ny centermotoriseret sportsvogn. Ifølge Spyder7 vil den nye MR2’er være udstyret med en 2,9-liters eller 3-liters V6-motor og en hybridpakke. Bilen, som får omkring 400 hestekræfter, lander efter planen allerede på vejene i 2024.

Altså hvis det hele holder.

 KILDESpyder7
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk