Kom med indenfor i Porsches ‘hemmelige’ bilsamling

I Zuffenhausen findes en hemmelig lagerhal, som rummer nogle af de mest sjældne, specielle og dyreste Porscher. Vi tog kameraet med indenfor.

Porsches museum i hjembyen Zuffenhausen er et imponerende værk i stål og glas. Indenfor står 85 af de lækreste Porsche-modeller. Men i dag er de kun forretten, skriver Bil Magasinet.

Vi har nemlig en særlig invitation til Porsches hemmelige lagerhal, hvor de opbevarer 350 af de vildeste, skøreste og mest specielle Porsche’r fra hele mærkets historie.

Porsches hellige haller ligger fem minutters kørsel fra det officielle museum, og bygningerne ser aldeles anonyme ud. Vores guide Alexander Klein er leder af Porsches historiske samling og forklarer, at fabrikshallen, som er bygget i 1960’erne, blev overtaget af Porsche i 2011.


Nu er den fyldt til randen med de fedeste og skøreste modeller fra det tyske mærke.

Samlingen rummer 510 biler
Porsche’s historiske samling råder over 510 biler i alt, men konstant er der flere biler ude i verden til udstillinger og klassiske løb. Hr. Klein forklarer, at stedet skal fungere som central, hvor bilerne sendes ud fra. Og så er stedets filosofi, at bilerne ikke skal restaureres men blot vedligeholdes.

Vi får syn for sagen, da Hr. Klein tager os med over til en Porsche 911-rallybil, som deltog i African Safari i 1978.

Martini-farverne er falmet, og den ubarmhjertige afrikanske sol har delvist smeltet førstehjælpskassen, som ligger i bagruden. Selv sandet i bunden af bilen er fra Afrika.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre


Reklame: