Reklame:

Toyota overbevist: Biler der forbrænder brint giver mening

Toyota har allerede testet adskillige prototyper, hvis forbrændingsmotor kører på brint frem for benzin eller diesel. 

Toyota er overbevist, om at elbilen ikke er det eneste rigtig. Vejen til co2-neutralitet sagtens kan køres af biler med forbrændingsmotor.

Men hvor bilmærker som Porsche investerer i syntetisk benzin, kører Toyota en anden vej. Japanerne vil have fossilbiler til at forbrænde brint.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Mærket har allerede gjort forsøget i GR Yaris og GR Corolla. Ligesom man har testet en flåde af HiAce-varevogne på brint.

Det forsøg fandt sted i Australien, hvor Toyota fik en V6-motor, som egentlig ligger i Land Cruiser, til at køre på og forbrænde brint.

LÆS OGSÅ: Bydel er guld for politiet – bilister kører konstant i den samme fælde

Ifølge Drive mener den australske Toyota-importør desuden, at netop en Land Cruiser, der forbrænder brint, vil give god mening.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Der er dog en hage ved det hele. Faktisk to. For ydelsen i motoren begrænses betragteligt ved at gå fra benzin til brint.

Eksempelvis yder den 3,4-liters V6-motor med dobbelte turboer 409 hestekræfter i en benzindrevet Land Cruiser.

I en HiAce, som forbrænder brint, er ydelsen helt nede på 161 hestekræfter fra den samme motor. Desuden er rækkevidden relativt beskeden – bare 200 kilometer. På den anden side så det sådan ud for elbilerne for bare en håndfuld år siden.

Reklameblok:


 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?