Reklame:

Tidligere ansat lækker kæmpe Tesla-hemmelighed

Han er gået fra at være en helt på chefgangen, til at være en de samme chefer afskyr.

Lukasz Krupski var i et kort øjeblik en helt i Tesla-chefernes øjne. Men det er ved at være længe siden.

I dag er han en af Teslas absolut største fjender. Lukasz Krupski var i marts 2019 ansat hos Tesla i Norge, hvor han hjalp med at klargøre nye biler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

På et tidspunkt går der ild i en ladestader, som en anden ansat havde pillet ved. Laderen og dermed branden får Lukasz Krupski fjernet med sine bare hænder.

Noget der fik Teslas administerende direktør Elon Musk til personligt at takke Lukasz Krupski. Godt nok i en e-mail men ikke en desto mindre kunne e-mailen ikke komme højere oppe fra i systemet.

LÆS OGSÅ: Jonas er én af dem – i dag skal bilister betale ny afgift

I dag, skriver New York Times, er Teslas syn på Lukasz Krupski dog et helt andet. Lukasz Krupski svarede nemlig på mailen med en række bekymringer om sikkerheden hos Tesla.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Noget der angiveligt gjorde ham vanvittigt upopulær hos Tesla i Norge. Til avisen fortæller Lukasz Krupski, at han før sin fyring i 2022 helt åbent fik at vide, at han ingen fremtid havde hos mærket.

Den behandling, Lukasz Krupski fik, og de svar han blev mødt med fra Teslas side, blev han så frustreret over, at han endte med at lække en masse data fra Teslas selvkørende systemer til medierne.

Den tyske avis Handelsblatt endte på baggrund af lækket med at bringe flere historier om Teslas problemer. Herunder problemer med autopilot-funktionen og Cybertruck-produktionen.

Reklameblok:


Tilbage står Lukasz Krupski, der først stod offentligt frem i sidste uge, med et ønske om at trække Tesla i retten. Den tidligere ansatte hævder dog, at han ikke har pengene til at hyre en advokat.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?