Tesla skrotter bitcoin – igen!


Tesla har endnu engang smidt den kendte kryptovaluta på porten. Denne gang drejer det sig om bilmærkets egen beholdning.

Først kunne man uden problemer købe en Tesla med bitcoin, så fjernede det amerikanske bilmærke den mulighed. Af miljømæssige årsager lød forklaringen dengang.

Og nu kapper Elon Musk og Co. endnu et bånd til kryptovalutaen. Denne gang drejer det sig om Teslas egen beholdning af bitcoin. Beholdningen er ikke helt tømt. Men omregnet til danske kroner er den blevet 936 millioner kr. mindre. Det skriver Insider.

Tilbage i februar 2021 købte Tesla ellers stort ind. Faktisk købte man kryptovaluta for halvanden milliard dollars. Det scorede firmaet fedt på, efter som kursen på krypto-enheden bare steg og steg. Men de tider er slut nu.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Tilbage står Bitcoin som en skygge af sig selv. En skygge der dog stadig er pænt meget værd. En bitcoin kan i skrivende stund købes for 172.684 kr.

Onsdag i denne uge fremlagde Tesla regnskab for det seneste kvartal. En halvsløj omgang der viser et dyk i omsætningen på 10 procent. Samtidig er en tredjedel af indtjeningen forsvundet. Teslas økonomi skal dog stadig tælles i milliarder af dollars. Ligesom omsætningen på et år er vokset med 42 procent.

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk