Reklame:

Nye tal: Benzin er blevet MEGET dyrere på én måned – “Sådan kan det være i et år mere”

Benzinprisen er steget med mere end én krone på bare en måned. Et fald i prisen kan have lange udsigter, siger ekspert.

Vi er langt fra benzinpriserne i juni/juli 2022, hvor en liter kostede omkring 20 kr. Men især benzin er alligevel blevet markant dyrere fra juni til juli i år.

På en måned er benzinen generelt blevet en krone og ti øre dyrere literen. Det skal ses i sammenhæng med stigende priser på råolien som brændstoffet laves af.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Prisstigninger som de olieproducerende lande i Mellemøsten i sammenslutningen OPEC allerede meldte ud i juni måned. Dengang lød det, at man vil skære kraftigt i produktionen for at presse prisen op.

Benzin og diesel var ganske enkelte blevet for billig, syntes OPEC-landene. Og nu slår prisstigningerne altså igennem.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Her sættes der falske fotofælder op – “Derfor jeg gør det”

Ifølge økonom hos Sydbank Mathias Dollerup Sproegel, som TV2 Øst har talt med, kan et fald i brændstofpriserne have lange udsigter. Der kan gå op til et år, før vi ser et fald, anslår økonomen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

De stigende brændstofpriser falder meget dårligt sammen med et forslag fra De Danske Bilimportører, som gerne ser, at elbiler ikke stiger i afgift. Men det er en dårlig idé, mener FDM. Det vil nemlig skabe et a- og et b-hold i trafikken. Læs mere her.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?