Storbank advarer: Olieprisen kan kollapse!

Foto: presse-fotos.dk

Prisen på olie vil efter kronede dage taget et gevaldigt dyk, siger den amerikanske bank Citigroup.

Rusland invaderede Ukraine tilbage i februar, og siden har olieprisen været på himmelflugt. Men det kan meget vel snart være slut. Faktisk forudser den amerikanske bank Citigroup, at bunden kan gå ud af markedet.

Prisen på råolie vil ganske enkelt rasle nedad. Og det i et rasende tempo. Lige nu koster en tønde råolie 114 dollars. Men banken mener, at den samme tønde inden årets udgang vil koste bare 65 dollars. Og det skal blive værre endnu. I hvert fald for olieselskaberne. For prisen, siger banken, vil i det nye år falde yderligere.

Helt ned til 45 dollars pr. tønde. Det fremgår af et analysenotat fra banken, som erhvervsmediet Bloomberg er kommet i besiddelse af. Så lav er olieprisen ikke set i flere år. I februar 2020 kostede en tønde råolie eksempelvis 49,5 dollars. Det laveste niveau længe.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Forudsigelsen er baseret på, at de olieproducerende lande i Mellemøsten, OPEC-landende, fortsætter med at producere olie som hidtil, og det at færre investorer kaster penge efter det sorte guld.

I finansverdenen spekuleres der i, om olieprisen allerede har toppet. Og nu helt naturligt er på vej ned. Sidste år ved denne tid kostede en europæisk tønde Brent-olie omkring 77 dollars.

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk