Snuppet i kontrol – Her tjekkes hver fjerde bilist for afgiftsfusk

Nogle bilister står til en ekstraregning på flere tusinde kroner, efter at de fredag aften kørte direkte i armene på en afgiftskontrol.
Foto: Motorstyrelsen

Motorstyrelsen var med, da Midt- og Vestjyllands Politi gennemførte en kontrol i Holstebro.

Det var ikke småting, Motorstyrelsen kunne tage med hjem til skrivebordene, efter at man torsdag 3. november havde været med Midt- og Vestjyllands Politi på kontrol i Holstebro. I en pressemeddelelse oplyser styrelsen, at man nu vil tjekke hver fjerde af de bilister, der blev stoppet, for afgiftsfusk.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

I alt kontrollerede Motorstyrelsen 41 bilisters forhold. Og i ‘lidt mere end hver fjerde’ forhold var der grund til at undersøge sagerne nærmere.

– Motorstyrelsens medarbejdere undersøger nu nærmere, om ejerne af køretøjerne skal efteropkræves registreringsafgift, siger underdirektør Claus Holm fra Motorstyrelsen.

Disse forhold støder Motorstyrelsen på i kontroller

Reklameblok:Leasingbiler, som bilisten har leaset gennem et leasingselskab. Her har leasingselskabet ansvaret for at betale den månedsvise registreringsafgift. Fokus er her at sikre, at leasingselskabet betaler den korrekte registreringsafgift af køretøjet.

Mandskabsvogne, der bruges til transport med arbejdsmæssigt formål af eksempelvis håndværkere. Mandskabsvogne er fritaget for registreringsafgift og må ikke anvendes til private formål. Sker det alligevel, risikerer ejeren efterbetaling af den fulde registreringsafgift.

Taxier, der også er fritaget for registreringsafgift. De må heller ikke anvendes til private formål. Sker det, risikerer ejeren efterbetaling af den fulde registreringsafgift.

Reklameblok:

Udenlandsk indregistrerede køretøjer, hvor ejeren som udgangspunkt skal betale registreringsafgift og periodiske afgifter inden for 30 dage, hvis vedkommende bosætter sig i Danmark.

Kilde: Motorstyrelsen

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk