Reklame:

Shelby Cobra lever stadig – nu har den 1.000 hestekræfter

Der skal desværre kun bygges ti eksemplarer, og de vil hver koste mere end 8 millioner kr.

Designet er helt tilbage fra 1962. Nogle siger AC, andre siger Shelby. Men det er i hvert fald en Cobra, vi her har med at gøre.

Bilen her er en hyldest Carroll Shelby, der i sin tid også rodede med bilen. Faktisk så meget at Shelby Cobra blev lige så berømt, som den var berygtet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Der skal bygges til eksemplarer af Shelby Cobra Diamond Edition. Hver koster 1,2 millioner dollar. Eller lidt over 8 millioner danske kroner. Til gengæld vejer kulfiber-karosseriet bare 40 kilo.

Classic Recreations, der bygger bilen, siger, at modellen bare vejer 1.043 kilo. Hvilket faktisk gør den lettere end den nuværende Mazda MX-5.

LÆS OGSÅ: Christoffer vil forbyde lovligt racerløb – “Vi kan byde folk det helvede”

Og så er der motoren. En fandens karl med 8 cylindre og en slagvolumen på 5.000 kubik fra en Ford Mustang GT. Det gør, at kulfiber-cobraen spurter fra 0 til 100 km/t på bare 3,9 sekunder. Speedometeret løber ikke ud, før det viser 305 km/t.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?