Slukkede samlebåndet for 5 år siden: Dodge sælger stadig nye Vipere


Lige siden, Dodge slukkede for Viper-samlebåndet i 2017, har mærket solgt nye eksemplarer af bilen. 1. og 2. kvartal af 2022 var ingen undtagelse.

Vi ved ikke, hvor mange Vipere, Dodge fik samlet på fabrikken i Detroit hen mod slutningen af modellens levetid i 2017. Men i hvert fald var det flere, end mærket kunne sælge det år. For lige siden er der dukket tal op, som afslører, at Dodge i hvert af de fem år, der er gået siden, har solgt en håndfuld nye Vipere.

2022 er ingen undtagelse. I sidste kvartal fik én fabriksny Viper således nummerplader på i USA. Det afslører mærkets egne salgstal. Ud fra dem er det desværre ikke til at se specifikationerne på den fem år *host* gamle/nye bil.

Dodge er dog ikke de eneste, som kan finde ud af det der med at sælge gamle biler som helt nye. Det er også sket for BMW i det seneste kvartal af 2022. i8’eren findes ikke mere. Men tyskerne må have et lager af biler, som det ikke lykkedes at sælge, da samlebåndet for sportsvognen med den halvanden liters trecylindrede benzinmotor blev sat i stå.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det er to år siden. Alligevel solgte den amerikanske BMW-importør i anden kvartal af 2022 en spritny i8.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk