Skør regel? Derfor får du en bøde for at parkere foran dit eget hus

New York parkering

Du kan få en bøde for at parkere foran et hus, også selvom det er dit eget. Læs her hvorfor.

Det er din egen grund, så i udgangspunktet må du holde, hvor du vil. Så længe det er inden for matrikel. Eller. For der er undtagelser. Du må netop ikke parkere direkte foran indkørslen/udkørsel.

Udkørslen er netop offentligt område, skriver eb.dk. Det betyder, at hverken håndværkere, besøgende eller du selv må parkere der. Gør du det alligevel, kan politiet sende dig, dine gæster eller håndværkerne en kedelig hilsen på 510 kroner.

Det siger reglerne:
Ifølge Færdselsloven må ingen parkere foran indkørsler, porte eller lignende. Det skal nemlig til alle tider være muligt at køre ud og ind ad eksempelvis en indkørsel.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Det koster 510 kr. i døgnet alligevel at parkere foran en indkørsel. Men du kan højst få tre bøder á 510 kr. for den samme overtrædelse.

LÆS OGSÅ: Peugeot genstarter GTi-produktionen – begynder med 205 GTI

Parkerer du foran en indkørsel eller port i byen, risikerer du, at bøden fordobles.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Står bilen foran en port eller indkørsel i tre døgn, risikerer du, at politiet fjerner den.

Har politiet fjernet din bil, skal du kontakte dem for at få den tilbage. Og du skal selv betale for transporten og opbevaringen af bilen. Også selvom det var politiet, der fjernede bilen.

Kilde: Færdselslovens §29.
Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk