Nu begynder benzintyveriet – Mariannes Peugeot fik tømt tanken

Foto: Riccardo Pierri

Alene hos Østjyllands Politi har man modtaget 43 anmeldelser om benzintyveri siden februar i år.

– Hvad fanden er det for en verden, som vi lever i?

Sådan spørger en chokeret Marianne Lykke Bukhave, da hun fornyelig fortalte TV2 Østjylland, at tanken i hendes Peugeot 208 var blevet tømt. Dagen forinden havde hun fyldt den med benzin som er rasende dyrt i øjeblikket.

Drivkraft Danmarks seneste opgørelse viser, at literprisen for oktan 95-benzin nærmer sig 19 kr. Marianne Lykke Bukhave valgte at få bilen fragtet på værksted. Her kunne mekanikeren fortælle, at han allerede i år har set otte lignende tilfælde. Sådan noget plejer ellers aldrig at ske.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og sker det alligevel, er det højst én gang om året, fortæller mekanikeren. Også politiet kender til problemet. Til TV2 Østjylland fortæller Østjyllands Politi, at man har modtaget 43 anmeldelser om benzintyveri siden februar i år. I Marianne Lykke Bukhaves tilfælde var der – desværre – også boret et hul i tanken.

Desværre er der ikke rigtig noget, man kan gøre for at sikre sig mod, at der bliver boret et hul i tanken. Og er uheldet ude, kan det blive en dyr omgang at få rettet op på. Det kan byde en ny tank, og mange af dem er i restordre hos bilproducenterne som allerede er presset.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk