Medie: VW overvejer at sælge Porsche

Foto: Porsche AG

En selvstændig børsnotering af Porsche skal give penge i kassens til VAG-gruppens elbilsplaner.

Første forlød det, at de ville sælge Lamborghini, så rygtedes Bugatti på Rimacs kroatiske hænder i en bytte handel, og nu står Porsche så for skud.

Intet er endnu bekræftet, men hos Manager Magazine skriver man, at VW ved en eventuelt børsnotering overvejer at skille sig af med hele 25 procent af Porsche AG. En handel der potientielt set kan skyde et sted mellem 20 og 25 milliarder euro i VAG-gruppens slunkne pengetank.

LÆS OGSÅ: Porsche vil teste syntetisk benzin allerede næste år


– Overvejelserne eksisterer, fortæller en unavngiven kilde meget kortfattet til nyhedsbureauet Reuters.  Selvsamme kilde tilføjer, at skulle VW beslutte sig for at sælge ud af Porsche, er det ikke noget, der sker lige med det samme.

I hvert fald skal vi ikke forvente en børsnotering i år.

VAG-gruppen: “Ingen kommentar”
Volkswagen har selv afvist at kommentere på sagen. Det sammen har VAG-gruppens største aktionær,  Porsche Automobil Holding SE, der sidder på 31.4 procent af aktierne i firmaet, ligesom man har 53.1 procent af stemmerne blandt de samlede aktionære.


Nogle analytikere vurderer ifølge Carscoops, at Porsche i sig selv er 100 millarder euro værd. Samlet set er VAG-gruppens dagsaktuelle værdi på børsen er omkring 170 millarder euro.

Spekulationer om et frasalg af Porsche er sådan intet nyt i VAG-gruppen, der længe har overvejet at slanke sin mærke-portefølje.  Dog er det først nu, at nogen har turde sætte en konkret procentsats på.

Bemærkelsesværdigt er det dog, at nyheden om en børsnotering af Porsche AG kommer blot dage efter, at Daimler AG fortalte, at man splitter lastbil-forretningen fra Mercedes’ personvogne.