Højesteret enig med bilister – dette skal IKKE give en p-bøde!

Foto: Michael Fousert

Det var ulovligt, da Københavns kommune fastholdt p-bøder til to bilister, der havde indtastet deres nummerplader forkert i betalingsautomaten – det slår højesteretsdom nu fast.

Det skal ikke koste en p-bøde, hvis man i farten sjusker med indtastningen af nummerpladen, når man skal parkere. I hvert fald ikke i København.

Det fremgår af en domsafsigelse fra Højesteret. Af dommen fremgår det nemlig, at det var forkert, da Københavns Kommune fastholdt p-bøder til to bilister, der ved en fejl havde indtastet forkerte nummerplader. Ovenikøbet nummerplader som ikke findes.

Dermed stadfester Højesteret kendelser, som både Østre og Vestre-landsret kom fra til allerede sidste år, det oplyser FDM i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: Sindssyg Corolla går fra 0-386 km/t på 5 sekunder

I sagerne havde de to bilister tastet henholdsvis ét ciffer af bilens nummerplade for lidt og ét for meget i en af kommunens p-automater, da de parkerede. Men selvom de altså havde betalt for deres parkering, udløste det alligevel en parkeringsafgift fra Københavns Kommune.

Ses vi til Auto Show?


Den går ikke
Men den går altså ikke, slår Højesteret nu fast. Og det vækker glæde hos FDM, der har ført sagen på vegne af de to bilister.

– Vi er naturligvis glade for udfaldet, og at en bagatel som en banal tastefejl ikke er nok til at give en p-afgift, når man har betalt for sin parkering, og der ikke findes en anden bil med det indtastede nummer. Med Højesterets kendelser er der nu ikke længere tvivl om, hvordan loven i disse tilfælde skal fortolkes,” siger afdelingschef i FDMs juridiske rådgivning, Lennart Fogh.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ikke første gang
FDM har i de senere år ført sager, hvor deres medlemmer ved en fejl havde indtastet forkerte oplysninger i en p-automat. Alle disse sager er sat midlertidig i bero.

Med den nylige kendelse fra Højesteret forventer FDM, at kommunen nu gennemgår sagerne og enten frafalder sine krav eller betaler de p-afgifter tilbage, der tidligere er blevet opkrævet, hvis sagerne svarer til Højesterets kendelser.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk