Lukket af salamander: Naboer klager stadig over godkendt motorbane

Motorsport Center Fyn er bygget færdig og godkendt af kommunen, men nogle vrede naboer prøver at forhindre åbningen.


Motorsport Center Fyn skulle have åbnet et nyt, stort og flot anlæg i december 2020. Men det blev en stakket frist, før det regnede ned over de baneansvarlige med klager. Blandt andet fordi nogle sure naboer mente, at en salamander var i fare.

Nu, efter næsten to år, har Odense Kommune dog blåstemplet hele anlægget. Men naboerne kæmper stadig indædt imod åbningen. Også selvom bl.a. Naturfredningsforeningen ikke har noget problem med anlæggets placering.

Til Bil Magasinet fortæller folkene bag Motorsport Center Fyn, at de føler sig ramt af klager på det helt forkerte grundlag.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Helt fra starten har vi oplevet uvilje fra flere naboer. Den skyldes givetvis frygt for støj. Det er vi selvfølgelig kede af, men vi mere end lever op til de krav, der er stillet, så det kan de ikke klage over.

Sten Fredsøe, som står for anlæggets daglige drift, oplever, at naboerne forsøger at gribe alle klagemuligheder bare for at gøre livet surt for den ellers lovlige bane.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Støj kan måles på mange måder
Det er den såkaldte Borgergruppen imod motorcrossbanen i Kærby Mose, der forsøger at stikke en kæp i hjulet for den ellers godkendte bane. For de vrede naboer, herunder to landmænd med jorde umiddelbart op til banen, mener, at Odense kommune har givet Motorsport Center Fyn grønt lys ved at bryde loven.

Blandt andet er den gal med støjniveauerne, mener naboerne. Støjniveauer som Odense kommune ellers har godkendt.

– Det kan godt være, at de opfylder de støjgrænser, der er opstillet i lokalplanen, men støj kan måles på mange måder, og vi mener de måder, man benytter sig af, er forkerte, siger godsejer Erik Vind fra Sanderumgaard.

Han tilføjer, at hvis Motorsport Center Fyn kørte med elcykler, har naboerne ikke noget problem. Desuden, siger godsejeren, vil naboerne klage, indtil alle muligheder er udtømt.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk