Læge sætter livet på spil for at redde liv i sin egen Nissan GT-R


Når det handler om at redde liv, er ambulancen ikke altid hurtigst fremme. En australsk læge bruger derfor gerne sin egen bil – en Nissan GT-R – for at komme patienter til undsætning. 

Da et lille barn på et år tidligere i år led voldsomt af bronkitis, trykkede den australske læge Michael Livingstone (ja, det hedder han faktisk ) speederen i bund i sin privatbil. Det gjorde han for at redde barnets liv, siger han selv.

Der er bare lige det problem, at de australske myndigheder nægter at anerkende, at lægen kører udrykningskørsel i bilen – en sort Nissan GT-R. Derfor kan lægen ikke få den såkaldte Emergency Vehicle Status til GT-R’eren. Sådan en vil ellers give Livingstone ret til at køre med både horn og blink i trafikken for at komme hurtigt frem i krisesituationer.

Bilister med denne staus får desuden særlig kørekurser, ligesom de er undtaget fra visse regler i den almindelige trafik.Han er mand – derfor!
Men den kan lægen i GT-R’eren altså ikke få. I sit afslag henviser de australske myndigheder blandt andet til, at Livingstone er en mand.

“Mandelige billister har tendens til at køre med høje hastigheder og derfor større tendens til at være indblandet i meget risikable situationer”, lyder det i afslaget, som lægen har fået.

Det australske medie ABC skriver, at myndighederne forsvarer sig med, at lægen ikke er en del af statens katastrofe-beredskab.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk