Reklame:

Kinas politi har fundet ny måde at gøre nar ad bilister

Det er ikke bare ringe bilister. I Kina skal folk, der ikke kan finde ud af at parkere ordentligt, også finde sig i at blive ydmyget af politiet.

Vi har set eksempler på, hvordan bilister herhjemme har fået heftige p-afgifter for at parkere et par millimeter uden for p-båsen.

I Kina går politiet noget mere aggressivt til værks. En ulovlig parkering – det kan dreje sig om millimeter uden for stregerne i p-båsen – udløse nemlig ikke bare offentlig udskamning.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Politiet gør meget for at fortælle alle andre, at her har vi fanget en ringe bilist. Bilister, der ikke kan parkere rigtigt, får ganske enkelt monteret en blå sugekop på bilen.

I koppen er der elektronisk udstyr, som sporer alt bilens færden, indtil bøden er betalt. Men der er ikke bare GPS-sporing i sugekoppen.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Ti Teslaer udbrændt – anonym gruppe tager skylden “Elbiler er vores fjender”

Der sidder også et lille, men meget fintfølende tælleapparat, der bliver ved med at gøre bøden større. Altså indtil den bliver betalt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Carscoops.

Ifølge diverse internettråde benytter politiet i Kina sig ikke bare af almindelige p-bøder. Det kinesiske styre ønsker med sugekop-tilgangen at ydmyge de bilister, der ikke kan holde sig i en p-bås.

Tire Meets Road skriver, at kineserne opfatter metoder, der altså har et kraftigt element af offentlig udskamning, som langt mere effektivt, end det tilsvarende system som de vestlige landes politimyndigheder benytte sig af. Som oftest noget med en lille lap papir mellem viskerarmen og forruden.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?