Annonce:

Historisk mange danskere skal køre verdens hårdeste racerløb

Ikke én, ikke tre, ikke ti, men hele 13 danskere stiller til start i årets udgave af 24 timers-løbet på Le Mans-banen i Frankrig. Det er aldrig sket før.

En dansker – nemlig Tom Kristensen – er den mest vindende Le Mans-kører nogensinde. Men der er rigeligt med danskere, der forsøger at gøre ham kunsten efter.

Et godt eksempel er startgridden til årets løb på Circuit de la Sarthe. Aldrig før har 13 danskere på én gang skullet køre det legendariske racerløb.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Hos Dansk Automobil Sports Union (DASU) skaber det da også glæde, at man har 13 danskere med i 12 af feltets 62 biler fra 14 bilfabrikker.

– Det er ekstraordinært. Det er noget, vi er rigtig, rigtig stolte af som helhed. Men også på vegne af de enkelte kørere.

LÆS OGSÅ: Falsk politibil beslaglagt på vej til racerløb

– Kvantiteten er høj, men vi mener også, at der er en rigtig høj kvalitet blandt de danske kørere, sagde Jacob Nørtoft, talent- og elitechef i DASU, til TV 2 Sport, da 6 ud af de 13 danske kørere var samlet i Brøndby i sidste uge.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Le Mans køres over 24 timer fra 15. til 16. juni i år, og igen i år har TV2 sikret sig rettighederne til at vise løbet, som sidst blev vundet af en dansker i 2013, da Tom Kristensen kørte sig til sin 9. og sidste sejr.

De mange danskere på Le Mans finder vi både på og uden for banen. Løbet plejer nemlig at være et tilløbsstykke for danske motorsportsfans.

På den anden side holdes flere danske navne også varme i andre internationale motorsportsgrene. Eksempelvis menes en bare 20-årigs navn at være et varmt emne i Formel 1. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler