Annonce:

Formel 1 overvejer nye motorer fra 2030 – for fansenes skyld

Formel 1’s administrerende direktør Stefano Domenicali siger nu, at han forholder sig åben til diskussionen om nye motorer fra 2030.

De V6-motorer, som Formel 1-feltet har kørt med siden 2014, har aldrig været nogen favorit blandt motorsportens fans.

Så nu forsøger sporten at komme folk imøde. Altså lidt. For der sker ifølge Formel 1-organisationens direktør Stefano Domenicali ikke noget før tidligst i 2030.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Til den tid vil Formel 1-bilerne have kørt med V6-motor i 16 år. Men fans og folk inde i selve Formel 1 har klaget over motorerne, lige siden de kom til i 2014 og erstattede de hidtidige V8’ere.

Og selvom der er et nyt motorreglement på vej i 2026, hvilket blandt andet er hvad Audi har sagt ja til, lever V6-motoren med hybridhjælp bare ikke op til forventningerne.

LÆS OGSÅ: Historisk mange danskere skal køre verdens hårdeste racerløb

Særligt ikke blandt fans. Det er særligt tydeligt i opvarmningsklasserne, som følger Formel 1. Her er der mere ‘larm’ at komme efter i Formel 2.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I USA har man også udskudt hybrid-udrulningen til de nuværende 2,2-liters V6-motorer meget længe. Netop på grund af lignende klager.

I et interview med flere medier umiddelbart før Emilia Romagna Grand Prix i weekenden afslørede Domenicali, at meget afhænger af den syntetiske benzin, Formel 1-bilerne fra 2026 skal køre på.

For er det en succes, vil Formel 1 være villig til at se på, om man skal droppe hybrid-motorerne for ‘noget andet’

– Det er en overvejelse jeg har gjort mig. Men jeg har endnu ikke drøftet den med holdene, selvom det er drøftet med FIA (den internationale motorsport-organisation, red.).

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

– Hvis de syntetiske brændstoffer virker, er vi nødt til nøje at overveje, om vi skal fortsætte med hybridteknologien, eller om der er bedre løsninger derude, lyder det fra Stefano Domenicali ifølge Motorsport.com.

Noget Formel 1 til gengæld ikke er meget for at lukke ind i sporten er et nyt, amerikansk hold. I hvert fald er deres ansøgning blevet afvist. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om motorsportens verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler