Ken Block får snart ny firmabil


Audi bygger S1 E-Tron Quattro Hoonitron specielt til Ken Block. Snart ved vi meget mere om den.

Den længe ventede Audi S1 E-Tron Quattro Hoonitron, som Audi har bygget specielt til rallystjernen Ken Block, skal snart afsløres for resten af verden. Det sker på den kommende Laguna Seca-udstilling i USA den 17.-21. august 2022. Forbilledet, en Audi Sport Quattro S1 Group B fra 1985 vil stå lige ved siden af.

Og det er der en god grund til. Hoonitrons forbillede er nemlig ikke bare den ikoniske Audi. Ken Blocks nye firmabil henter inspiration direkte fra rallylegenden. Modsat originalen fra 1985 vil den ny ellert dog være bygget i kulfiber. Ligesom den vil have to motorer – altså elmotorer. Omvendt har Audi sørget for at firehjulstrækket går igen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: Her skal det koste 200 kr. at køre ind i byen

Efter selve præsentationen får Ken Block mulighed for at vise, hvad den nye firmabil egentlig kan. Den skal nemlig spille en afgørende rolle i stuntshowet Elektrikhana. Og ja – det er Gymkhana – bare for elbiler.

En ting vil Audi ikke ud med. I hvert fald ikke endnu. Og det er, hvor mange hestekræfter, de har udstyret Hoonitron. Men det varer nok ikke længe, før vi også får det at vide.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk