Her skal det koste 200 kr. at køre ind i byen

Foto: Cris Dinoto

En betalingsring rundt om København blev aldrig til noget. Men princippet lever i fedt i andre dele af verden. Og det koster bilisterne dyrt.

Forestil dig, at du bor på Manhattan. Det lyder dyrt, hvilket det da også allerede er. Men for nogle indbyggere med bil bliver det meget snart endnu dyrere.

Det bliver rasende dyrt
For to år siden vedtog bystyret i New York nemlig at lægge en betalingsring ned over visse dele af byen. Bl.a. området Lower Manhattan. Og efter en del politisk tovtrækkeri har politikerne nu et udkast – og måske vigtigst af alt nogle priser – klar.

Det betyder, at det for visse bilister bliver rigtig dyrt at komme ind og ud af Manhattan. Indtil videre ligger der et forslag på bordet, som vil gøre det rigtig dyrt at køre bil, på de tidspunkter hvor trafikken er tungest. På Manhattan er det mellem klokken 06.00 og 20.00 på hverdage. Mens det er fra 10.00 til 22.00 i weekenderne.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bystyret kan tjene milliarder
Kan bilisterne ikke holde uden for Manhattan i de tidsrum, må de pænt aflevere 23 dollars svarende til lige under 200 kr. om dagen. Beløbet er det højeste, bilisterne kan ende med at skulle betale.  Ifølge Carscoops kan prisen variere alt afhængig af biltypen.

Det bliver dog hverken i morgen eller i næste uge, at bilisterne i Manhattan skal hoste op med endnu flere penge. Betalingsringen vil tidligst kunne indføres næste år. Men bystyret i New York regner allerede nu med at kunne tjene 1 milliard dollars om året på betalingsringen. Det svarer til 7,23 milliarder danske kroner.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk