Annonce:

Hyundai består køreprøve som den første selvkørende bil

Hyundai mener, at man er så langt fremme med den selvkørende teknologi, at man lod det komme an på en prøve. En køreprøve.

Besøg vores annoncør:

I den amerikanske delstat har en selvkørende Hyundai Ioniq 5 bestået en køreprøve.

På passagersædet sad en motorsagkyndig med en skræmmende statistik. Den motorsagkyndige Kandice Jones har 25 års erfaring med køreprøver.

Og i den tid har hun sammenlagt kun ladet 16 procent af de kommende bilister bestå en køreprøve. Men Hyundaien gjorde det ifølge hende så godt, at kørekortet ville have været i hus i første hug.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

– Jeg har dumpet tusinde og atter tusinde af nye bilister for offentlighedens skyld. Det handler om sikkerhed, siger Jones.

LÆS OGSÅ: Lille Mazda er nu Danmarks billigste elbil

Hun forklarede umiddelbart før den iscenesatte køreprøve, at hun ville holde øje med præcis de samme ting, som hun noterer sig, når der sidder et menneske bag rattet.

– “Der bliver holdt øje med hastigheden og vognbaneskift. Jeg bedømmer manøvrer – så som fuldt stop, venstresving, om vejbanen bliver fulgt, og så selvfølgelig reaktionstid.”

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Og i sidste ende bestod Hyundaien altså. Det betyder dog ingenting, eftersom ingen bil kan få kørekort på egen hånd. Endnu altså…

Træerne vokser dog ikke ind i himlen. Heller ikke når det kommer til selvkørende biler. I Californien har delstatsstyret eksempelvis bandlyst selvkørende taxaer efter flere ulykker.

Forbuddet kom i stand kun ganske kort efter, at robot-taxaerne fra det General Motors-ejede Cruise ellers fik lov at køre døgnet rundt hele ugen. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler