Reklame:

Ford fortryder plan om elbiler

Ford skulle være begyndt at bruge svimlende mange penge for at få en ny batterifabrik op at stå. Nu bliver den måske slet ikke til noget.

Tidligere i år fortalte Ford, at mærket ville bruge 3,5 milliarder dollar svarende til små 25 milliarder danske kroner på en ny fabrik i delstaten Michigan.

Fabrikken skal bygge batterier til elbiler. Eller rettere sagt – det skulle den. For nu bliver planerne måske slet ikke til noget.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Mandag i denne uge meddelte Ford nemlig, at man har trukket i bremsen på samtlige planer til og om den nye fabrik. Det skriver Detroit News.

– Vi sætter alt arbejde i bero, og vi begrænser vores udgifter til byggeriet, indtil vi er sikre på, at vi kan køre stedet på en konkurrencedygtig måde.

LÆS OGSÅ: Danske mekanikere har fået nok: “Det er censur”

– Vi har endnu ikke truffet en endelig beslutning om vores investering der (i byen Marshall der ligger i Michigan, red.), lyder det fra en Ford talsmand.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Ford har ikke direkte nævnt, at man nu trækker bremsen på fabriksplanerne, fordi mærket ligger i konflikt med sine ansatte, der vil have bedre løn- og arbejdsvilkår.

Men United Auto Workers, der organiserer mange af Fords ansatte og som Ford ligger i konflikt med i øjeblikket, kalder mærkets nye planer for ‘skammelige’. Det er, siger fagforeningen, blot et forsøg på skære endnu flere stillinger fra.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?