Tyskland forbyder trafikalarmer

Foto: Markus/pexel.com

Danmarks store nabo mod syd har strammet færdselsloven på en lang rækkepunkter – nu er populære trafikalarmer ulovlige

Siden 28. april har tyske bilister, der overtræder færdselsloven i deres hjemland, skulle gribe dybt til lommerne, hvis de bliver taget. Det skriver FDM.

Det sker, fordi den tyske færdselslov siden slutapril har oplevet en gevaldig stramning. Mange af reglerne gælder desuden også udenlandske bilister, der benytter de tyske veje.

Blandt andet stiger bødetaksten for at køre for stærkt i byerne. Siden den 28. april har det således kostet 80 euro at køre mere end 21 km/t over det tilladte i en byzone, mens det koster 100 euro, hvis hastigheden er 26 km/t over det tilladte.

Begge forseelser udløser desuden kørselsforbud i en måned, det gælder også udenlandske bilister.

LÆS OGSÅ: WOW! Vanvittig RS6 med 1.012 hk løber tør for speedometer

Listen med stramninger er lang. Men måske vigtigst for danske bilister er det nye, tyske forbud mod enheder ‘som advarer mod politiets fartkontroller’, skriver FDM.

At bruge sådan en enhed koster nu 75 euro i bøde.

“Forbuddet gælder også for danske bilister. Har man sådan en i sin bil, som app på sin telefon eller som funktion i sin GPS, er det vigtigt, at man slår den fra i Tyskland. Man skal naturligvis stadig altid overholde de gældende hastigheder og køre efter forholdene, siger juridisk konsulent i FDM Dennis Lange.

Trafikalarmer må stadig gerne benyttes i Danmark. Ligesom der stadig findes strækninger på den tyske autobahn med fri hastighed.

 


Reklame: