Reklame:

Endnu et bilmærke søger konkursbeskyttelse: “Det er iPhone-fabriks skyld”

Bilmærket, der nu er gået konkurs, har sagsøgt sin berømte investor. Nu håber man at kunne redde resterne af selskabet.

Amerikanske Lordstown Motors har søgt landets domstole om beskyttelse mod sine kreditorer. På den måde håber, startup-bilmærket at kunne redde dele af selskabet bag fra konkurs.

Samtidig siger Lordstown Motors, at man nu vil sagsøge sin største investor taiwanesiske Foxconn, der i den brede offentlighed nok er bestemt kendt for at samle iPhones for Apple.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Bilmærket mener, at man er blevet svindlet og bedraget af industri-giganten.

I sidste uge kunne InsideEvs dog afsløre, at stifteren af Lordstown Motors, der har hjemme i Ohio i en tidligere General Motors-fabrik, Stephen Burns, i begyndelsen af juni skyndte sig at sælge alle sine aktier i virksomheden.

LÆS OGSÅ: Afdød rallystjernes supersjældne Subaru forventes solgt for vanvittigt beløb

Allerede før det fortalte Lordstown Motors dog, at man overvejede at sagsøge Foxconn, fordi taiwanerne modsatte sig en aktieudvidelse, som ville have frigivet 47 millioner dollar.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Et beløb der svarer til 319 millioner kr. Penge som Lordstown Motors siger ville have holdt produktionen kørende.

Nu vil mærket forsøge at sælge rettighederne til en fuldt ud homologeret og dermed lovlig elektrisk pickup til anden side. Folkene bag Lordstown Motors siger også, at der ingen gæld er i selskabet. Der er bare ikke penge til at fortsætte i den nuværende situation.

Lordstown Motors mener, at Foxconn blokerede for en aktieudvidelse, der ville have holdt produktionen af pickup ‘Endurance’ kørende.

Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?