Reklame:

Formel E-racer er verdens hurtigste bil… altså indendørs

For at den elektriske Formel-racer kunne slå den hidtidige verdensrekord, måtte den dog modificeres heftig, i forhold til bilen der kører med i Formel E.

Flere bilmærker har allerede pakket deres indsats i Formel E sammen. For selvom Porsche netop har meddelt, at mærket modsat mange konkurrenter bliver tre år mere, har løbsserien været genstand for heftig kritik.

Bilmærkerne siger, at Formula E er for upopulært og teknisk set for stillestående. Men en ting kan sådan en elektrisk formel-racer nu sagtens finde ud af.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Nemlig at gøre stærkt, når det går ligeud. Således har en Formel E-racer med Jake Hughes bag rattet kørt 218,7 km/t indendørs.

Så hurtigt har ingen anden single-seat-racer kørt før. I hvert fald ikke indendørs. Den hidtidige rekord fra 2021 sagde 165,2 km/t.

LÆS OGSÅ: Ejendomsmæglere finder super sjælden Ferrari i dødsbo der “trænger til en kærlig hånd”

End ikke konkurrenten Lucas di Grassi, der ellers er den mest succesfulde Formel E-kører til dato – kunne køre så hurtigt på præcis den samme 346 meter lange strækning lige ud for enden af et 130 graders sving.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Bedriften er dog nok til at sikre begge Formel E-kørere hver en plads i den kommende udgave af Guinness rekordbog.

 

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?