Reklame:

Det er ulovligt – men her lader flest bilen stå i tomgang

Det er ulovligt at lade bilen stå for længe i tomgang. Det blæser bilejerne især i en landsdel dog på, viser ny undersøgelse. 

Det kan være fristende lige at lade motoren klare sig selv. Du skal jo bare ind på tanken et kort smut. Eller måske du har glemt vanterne på køkkenbordet en kold vinterdag?

Vi kender det allesammen. Ikke desto mindre kan det koste dyrt at lade bilen stå i tomgang. Men nu viser en ny undersøgelse, som Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring, at mere end hver anden nordjyde har efterladt sin bil i tomgang.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Det samme gælder for midtjyderne. Og det er væsentligt flere end på både Fyn og på Sjælland omkring hovedstads-området, viser undersøgelsen. For de fynske bilisters vedkommende svarer fire ud af ti, at de har ladet bilen stå i tomgang. Mens det for hovedstadens bilister drejer sig om hver fjedre.

Forsikringen dækker IKKE
Det kan koste en bøde, hvis politiet vurderer, at din bil har stået for længe med motoren tændt. Men hvad værre er, så dækker forsikringen ikke, hvis en tyv sætter sig bag rattet.

– Bliver en bil stjålet med nøglen siddende i tændingen dækker forsikringen ikke, og derfor er det en rigtig dårlig ide ikke at slukke og låse sin bil, når man forlader den. Det er svært at tolke på de regionale forskelle, men man kan forestille sig at befolkningstætheden i hovedstadsområdet gør folk mindre tilbøjelige til at forlade en bil i tomgang, siger skadedirektør i Gjensidige, Henrik Sagild i en pressemeddelse.

Undersøgelsen viser også, at det er klart flest mænd, der lader bilens motor stå tændt. For mændenes vedkommende drejer det sig om 55 procent af de adspurgte, mens hver tredje kvinde ‘erkendte’ at have gjort det samme.

Reklameblok:
På landsplan har cirka fire ud af ti efterladt en bil i tomgang.  


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?