Reklame:

DEBAT: God idé at tvinge bilister til at køre langsommere på motorvejen, siger elbil-forening

Først på ugen forlangte 12 borgmestre på Sjælland, at regeringen griber ind og sætter hastigheden på motorvejen ned til 80 km/t. Nu bakker Elbilforeningen i Danmark op om idé.

Borgmestre i 12 sjællandske kommuner forlangte i et brev i denne uge, at regeringen griber ind og sætter hastigheden på motorvejene ned til 80 km/t. Dagen efter bakkede flere fynske borgmestre op om idéen, og nu gør Elbilforeningen i Danmark det samme.

Det skriver foreningensmedlem Morten Haagensen Elmose i et debatindlæg bragt på sn.dk. Debatindlægget bruger han på at opliste en række punkter der forsvarer tanken om 80 km/t på motorvejen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Blandt andet mener Elbilforeningen i Danmark, at bilister må tage deres del af ansvaret for at få nedbragt støj og luftforurening i tætbebyggede områder.

Morten Haagensen Elmose skriver videre, at støjdæmpende asfalt – som blandt andre FDM har foreslået i stedet for at sætte hastigheden ned, er et ‘dyrt’ alternativ.

LÆS OGSÅ: Borgmestre siger ‘nej’ til 80 km/t “Bor man ved en motorvej, skal man regne med støj”

Hos Elbilforeningen har man heller ikke tid til at vente på, at støjdæmpende asfalt lægges på flere veje.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– (Det) er dyrt og tager derfor mange år at udrulle fuldt ud skriver Morten Haagensen Elmose.

Elbilforeningen i Danmark mener desuden, at 80 km/t er en god idé, fordi ‘det sjældent er muligt at køre 110 km/t på de storkøbenhavnske motorveje i myldre tiden’. Endelig lægger Morten Haagensen Elmose op til, at danske bilister må tage et samfundsansvar ved at køre langsommere og derved ‘bruge mindre energi’.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?