Annonce:

DEBAT: God idé at tvinge bilister til at køre langsommere på motorvejen, siger elbil-forening

Først på ugen forlangte 12 borgmestre på Sjælland, at regeringen griber ind og sætter hastigheden på motorvejen ned til 80 km/t. Nu bakker Elbilforeningen i Danmark op om idé.

Borgmestre i 12 sjællandske kommuner forlangte i et brev i denne uge, at regeringen griber ind og sætter hastigheden på motorvejene ned til 80 km/t. Dagen efter bakkede flere fynske borgmestre op om idéen, og nu gør Elbilforeningen i Danmark det samme.

Det skriver foreningensmedlem Morten Haagensen Elmose i et debatindlæg bragt på sn.dk. Debatindlægget bruger han på at opliste en række punkter der forsvarer tanken om 80 km/t på motorvejen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Blandt andet mener Elbilforeningen i Danmark, at bilister må tage deres del af ansvaret for at få nedbragt støj og luftforurening i tætbebyggede områder.

Morten Haagensen Elmose skriver videre, at støjdæmpende asfalt – som blandt andre FDM har foreslået i stedet for at sætte hastigheden ned, er et ‘dyrt’ alternativ.

LÆS OGSÅ: Borgmestre siger ‘nej’ til 80 km/t “Bor man ved en motorvej, skal man regne med støj”

Hos Elbilforeningen har man heller ikke tid til at vente på, at støjdæmpende asfalt lægges på flere veje.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– (Det) er dyrt og tager derfor mange år at udrulle fuldt ud skriver Morten Haagensen Elmose.

Elbilforeningen i Danmark mener desuden, at 80 km/t er en god idé, fordi ‘det sjældent er muligt at køre 110 km/t på de storkøbenhavnske motorveje i myldre tiden’. Endelig lægger Morten Haagensen Elmose op til, at danske bilister må tage et samfundsansvar ved at køre langsommere og derved ‘bruge mindre energi’.

Bemærk: Ovenstående artikel er et debatindlæg, der ikke er skrevet af Boosted-redaktionen.

Vil du være med?
Har du noget på hjerte om dansk bilkultur, lovstof, trafik eller bare generelt har en holdning til noget med fire hjul, og som kan være interessant for andre? Så send et debatindlæg til Boosted-redaktionen på boosted@boosted.dk. Eneste krav er, at teksten skal fylde mellem 200 og 500 ord, og at du skriver i eget navn.

Debatindlæg
Debatindlæg
Boosted.dk er Danmarks største bilmedie, og vi bringer gerne debatindlæg fra læsere, som har noget på hjerte indenfor bilbranchen eller den danske bilkultur. Send dit indlæg til boosted@boosted.dk. Eneste krav er, at teksten skal fylde mellem 200 og 500 ord, og at du skriver i eget navn.
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler