Annonce:

Danske bilister får 137 millioner kroner efter skandale-fejl

Igen i år må forsikringsfonden DFIM, der uddeler dagbøder til folk med uforsikrede køretøjer, bøde for deres fejl. Og det bliver rigtig dyrt.

Forsikringsfonden DFIM, der opkræver dagsgebyrer for uforsikrede køretøjer rundt om i landet, skal igen betale uhyggeligt store summer tilbage til bilister.

I 2023 fik danske bilister 55 millioner kr. tilbage. Penge som fonden ifølge direktøren ‘ved en fejl’ har opkrævet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver TV Syd.

Nu skriver selvsamme medie, at forsikringsfonden igen må til lommerne. Denne gang skal der udbetales endnu flere penge for endnu en skandaløs fejl.

LÆS OGSÅ: Flere bilforhandlere havner på skamfuld dansk liste

Det er nemlig lykkedes DFIM at opkræve hele 137 millioner kroner på uberettiget vis. Det oplyser fonden selv i sin årsrapport for 2023.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Sara Brinks Larsen, der er direktør i DFIM, forsvarer sig med, at gebyrerne, som nu betales tilbage, er givet ‘korrekt’. Altså til folk der har kørt rundt uden den lovpligtige ansvarsforsikring.

Men at DFIM nu alligevel tilbagebetaler pengene på grund af ‘nogle ærgerlige procedurefejl’. Blandt andet har DFIM i flere tilfælde ikke haft grundlag for overhovedet at opkræve gebyrerne på statens vegne.

TV Syd har afdækket flere kritisable forhold og sager, som DFIM står bag, alligevel mener direktøren, at gebyrordningen, fonden står bag, er en succes.

Om det får nogen konsekvenser for Sara Brinks Larsen, at hun står i spidsen for et organ, der endnu engang dummer sig og belaster danske motorkøretøjsejere, melder historien ikke noget om.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Siden DFIM har kunnet opkræve dagsgebyrer for uforsikrede køretøjer, er antallet af den slags i Danmark dog faldet fra 50.000 til nu 10.000.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler