Annonce:

Flere bilforhandlere havner på skamfuld dansk liste

Flere bilforhandlere vælger at se stort på afgørelser fra Ankenævn for Biler, også selvom forhandlerne havner i det såkaldte ‘udhængsskab’, viser en ny gennemgang.

Heldigvis ender langt de fleste bilhandler i Danmark med både en tilfreds køber og sælger. Men der er dem, der ikke kan finde ud af det.

Og for både bilforhandlere og bilmærkernes vedkommende betyder det, at de kan havne i Ankenævn for Bilers såkaldte “udhængsskab”.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Nu viser en gennemgang af afgørelserne, som Autoparts24 har foretaget, at flere bilforhandlere dog blæser på konsekvensen, når afgørelserne går imod dem.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Helt ny BMW er ulovlig på alle veje i Danmark

Formålet med udhængsskabet er ellers at gøre forbrugerne – i dette tilfælde bilisterne – opmærksomme på, at der her er noget, som ikke er, som det skal være.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Noget tyder bare på, at konsekvensen er så ligegyldig, at bilforhandlerne og bilimportørerne er ligeglade.

Alene i år er det sket 14 gange, at en bilforhandler ikke har efterlevet ankenævnets afgørelse. Sagerne bliver fjernet fra Udhængsskabet efter 12 måneder. Der kan altså sagtens være flere sager – også mod den samme bilforhandler – end det fremgår af den offentlige liste.

Alligevel mener direktør i AutoParts24, Troels Meier, at ankenævnet er vigtigt for bilisterne. Især fordi nævnets afgørelser kan bruges i en eventuel retssag.

– Selvom det selvfølgelig som udgangspunkt handler om at beskytte forbrugeren, handler det mindst ligeså meget om at beskytte alle de redelige og ærlige virksomheder, der risikerer at blive sat i bås med de mere tvivlsomme aktører.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

– Derfor mener jeg, at nævnet spiller en vigtig rolle, lyder det fra direktøren.

Det er dog ikke kun bilforhandlere, hvis opførsel risikerer at blive hængt til tørre offentligt. Som det eneste bilmærke med tilstedeværelse i Danmark er Tesla også på Ankenævn for Bilers sorte liste. Læs mere om det her.

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler