Dansk vognmand sigtet for at bryde loven over 1.200 gange

Foto: Unsplash.com

Bliver vognmanden dømt kan det udløse Danmarkshistoriens største bøde for cabotagekørsel.

Det danske transportfirma H. P. Therkelsen er blevet sigtet i en ganske omfattende sag. Anklageskriftet mod det 104 år gamle vognsfirma er ifølge fagforeningen 3F 118 sider langt og beskriver mere end 1.200 tilfælde af ulovlig cabotagekørsel.

Et tilfælde af cabotagekørsel kan udløse en bøde i størrelsesordnen 35.000 kr., skriver Finans.dk, og beløbet kan i visse tilfælde både fordobles og tredobles, hvis der er tale om særligt skærbende omstændigheder.

Af anklageskriftet fremgår det ikke, hvilken straf anklagemyndigheden går efter at få H. P. Therkelsen idømt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Der er tale om ulovlig cabotagekørsel, hvis lastbiler med udenlandske nummerplader kører rundt med vare i Danmark mere end tre gange i løbet af syv dage, før de igen forlader landet.

Direktør: En træls sag
Anklagemyndigheden mener, at de to selskaber H. P. Therkelsen GmbH og H. P. Therkelsen A/S har ladet udenlandske lastbiler køre ulovligt rundt i Danmark i perioden mellem august og oktober 2019.

– Det er en træls sag, som vi er kede af, da vi tager afstand fra enhver overtrædelse af reglerne. Men ellers har jeg ikke rigtig nogen kommentarer, så længe sagen verserer,« siger Peter Therkelsen, adm. direktør i H.P. Therkelsen, til Fagbladet 3F.

Direktøren er dog meget uenige i antallet af cabotagekørsler. Derfor har firmaet nu indbragt sagen for EU-Kommissionen. Her skal man – også – tage stilling til, om reglerne er overtrådt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk