Reklame:

Blev fundet efter 43 år – helt speciel Volkswagen-rugbrød er den eneste der findes

I 43 år stod den bare i en lade i Ohio. Da den blev fundet frem igen, troede man, at det bare var en almindelig VW Type 2.

I 43 år tog ingen sig af denne Volkswagen Type 2. Den passede så at sige selv sig – eller rettere faldt hen – i en lade i den amerikansk stat Ohio.

Historien viste sig dog at være en hel anden, da bilen blev fundet frem forud for ‘International Volkswagen Bus Day’ i sidste måned.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Under ti lag lagt gemte der sig nemlig spor af en servicevogn – en Schulwagen. Den amerikanske Volkswagens-importørs egen servicevogn.

Volkswagen i USA anslår selv, at bilen fra Ohio er den eneste overlevende af sin slags. Bilerne var der ellers nok af førhen, da de i 1950’erne kørte rundt i landet med udstyr til oplæring af mekanikere.

LÆS OGSÅ: Hyundai-ejer ‘sked’ på skiltningen – så endte bilen i et hul

Siden forsvandt ‘service-T2eren’ dog ud af importørens flåde og dermed gadebilledet. Og det her skulle altså være den eneste overlevende.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

I dag er den før tilbage til fordums storhedstid, så den står præcis, som da den gjorde VW’s teknikere klogere dengang. Lidt patina er bevaret.

En “Schulwagen” var i øvrigt en rasende dyr investering dengang i 1955. Auktionshuset Hemmings skriver på sin hjemmeside, at hver bil kostede over 5.000 dollar at bygge om. Korrigeret for tidens tand – altså inflationen – vil det i dag svare til 56.000 eller 380.000 kr. pr. bil.

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen

 

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?