Reklame:

Alle bilfabrikker siger nej til nyt forslag – bare ikke Tesla

Myndighedernes forslag møder i den grad modstand fra bilindustrien. Altså lige pånær Tesla, der ikke har noget imod strengere krav til bilers brændstoføknomi.

Det er ikke kun EU, der vil stramme grebet om bilindustrien. Det vil de amerikanske myndigheder også.

Nu møder et forslag om strengere brændstoføkonomiske mål heftig kritik. Altså pånær fra Tesla, der mener, at målene ikke er skrappe nok.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det er den amerikanske trafikmyndighed National Highway Traffic Safety Administration, der står bag forslaget, om at bilmodeller på tværs af bilproducenter i snit skal kunne køre 25 kilometer literen.

Men det vil ingen af landets bilmærker- eller importører høre tale om. Altså lige pånær Tesla.

LÆS OGSÅ: Bilmærke i krise – fyrer ansatte med øjeblikkelig virkning

Elbilmærket, der har hovedsæde i den amerikanske by Austin, har allerede gjort sin holdning til forslaget offentligt kendt. Stramningerne er ikke stramme nok.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Omvendt skriver nyhedsbureauet Reuters, at mærker som Toyota, Volkswagen og General Motors allerede mandag i denne uge kristerede forslaget.

Mærkerne kalder forslaget ‘uretfærdigt’. På den anden side står myndighederne, og siger at man med de nye regler ønsker, at amerikanerne sparer penge. Altså på færre besøg ved tankstationerne forstås.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?