Annonce:

Nye bødetakster i 2021: Så meget koster en tung højrefod nu

Hvis du har en tung højrefod, skal du huske at tænke dig om ude i trafikken. Vi bringer dig taksterne for fartbøder i 2021.

Fartbødetakster

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du har hang til fart og ikke kan styre den trang, når du bevæger dig blandt dine medtrafikanter ude i offentligheden. Fartbøder er et nødvendigt onde for at give incitament til at bilister og andre trafikanter holder farten på et niveau, hvor risikoen for ulykker ikke er for stor, skriver Bilmagasinet.dk.

Den mindste fartbødetakst, der findes i Danmark, ligger på 1000 kr., men den stiger altså i takt med, hvor meget du overskrider den tilladte hastighed. Derudover findes en række tillæg, som gør det endnu værre at have lidt for travlt på vejene.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Hvis du kører så hurtigt, at du ligefrem fortjener et klip i kortet, kommer endnu et ekstra tillæg på 500 kr. oven i hatten, som går til Offerfonden.

Nedsættelse af bøder

Hvis du alligevel kommer til at køre for stærkt, har du kun mulighed for at få nedsat bøden, hvis du er studerende. I nogle tilfælde har du også mulighed for at søge om nedsættelse af din fartbøde hvis du har en særligt lav indkomst. Men måske det bedre kan svare sig at holde sig på den rigtige side af den tilladte fartgrænse, i stedet for at skulle ud og søge om dispensationer for bøder, man nok i virkeligheden har gjort sig fortjent til.

Tre klip og du er ude

Når du overskrider den tilladte hastighed markant, det vil sige med mere end 30%, kan du ikke nøjes med at betale din bøde og så komme videre. Der er som bekendt en lille hage ved fartovertrædelsen, nemlig et klip i kortet, og dem skal man jo ikke samle alt for meget på.

Tre klip i kortet resulterer i en betinget frakendelse af kørekortet og du skal altså op til både en orienterende køreprøve og en praktisk prøve, hvis det skulle ske for dig.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:
Pas på andre forseelser

Et klip i kørekortet gælder i tre lange år, og det er ikke kun, hvis du har svært ved at overholde fartgrænsen, at du kan risikere at erhverve dig et klip. Blandt andet skal du også lade være med at køre tæt på forankørende, køre over for rødt og øge hastigheden, når du bliver overhalet. Det er blot et udpluk af en lang liste af andre forseelser, som du skal holde dig fra hvis du vil beholde dit kørekort.

Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler