Undersøgelse: På denne dag sker der flest ulykker i trafikken

Hvis du var på søndagstur i bilen i går, skal du være glad. Det betyder nemlig, at du overlevede den farligste dag i trafikken, vurderer forsikringsselskab.  

Hvornår er det egentlig farligst at køre bil? I mandagens tætte morgentrafik måske? Eller når alle skal hjem på weekend fredag eftermiddag. Svaret er både nej og nej. I stedet mener det britiske forsikringsselskab Admiral, at den absolutte farligste dag i trafikken er en søndag.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Sådan var det i hvert fald i år, hvor dagen med flest trafikulykker på de britiske veje faldt på en søndag. Mere generelt er årets farligste dag i trafikken altid 4. december. Det er forsikringsselskabet kommet frem til ved at gennemgå forsikringssager fra de sidste ti år.

Og interessant bonger 4. december i snit ud som den dyreste dag hvert år. Skadedirektør Lorna Connelly giver en kombination af flere faktorer på vejene ‘skylden’.

– Op til jul er der generelt flere bilister på vejene og sammenholdt med det dårligere vejr giver det flere ulykker, siger hun i en pressemeddelelse.

Reklameblok:Men faktisk var det næsten lige så farligt at bevæge sig ud i trafikken – i hvert fald den britiske – torsdag 1. december. Årets tredjeværste dag i trafikken er ifølge forsikringsselskabet 30. november. Dagene, hvor der er absolut størst risiko for buler, og det der er værre, ligger altså lige efter hinanden.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk