Reklame:

Ukendt bilmærke hævder: “Vores elbil har også benzinmotor – den kører 1.400 kilometer en tankfuld”

Tre elektriske motorer og en lille benzinmotor som rækkeviddeforlænger. Det er opskriften på at komme langt, mener et kinesiske bilmærke. 

Mazda gør det allerede. Den nye MX-30 bruger en lillebitte, benzindrevet wankelmotor for at komme længere på strømmen fra batterierne.

Og nu vil det SAIC-ejet bilmærke Roewe gøre japanerne kunsten efter. Og selvom specifikationerne ikke er offentliggjort, bliver det formentlig ikke med en wankelmotor.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Dog er idéen den samme. Nemlig at en lille benzinmotor skal gøre elmotoren i stand til at køre endnu længere, inden der er brug for en ladestander.

Ifølge Car News China vil kinesernes nye D7 DMH være i stand til at køre hele 1.400 kilometer, før tanken er tom.

LÆS OGSÅ: Jaloux bilist kørte fodgænger ned – nu ved politiet ikke, hvor han har skjult bilen

Og det selvom batteripakken i D7 DMH faktisk ikke er ret stor. I hvert fald ville batterierne alene ikke kunne få bilen længere end 125 kilometer. Men når benzinmotoren hjælper til, er der altså meget mere at komme efter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

D7’eren fås også som ren elbil. Men den og D7 DMH er bare de første i en lang række af ‘øko-biler’, som Roewe vil sende på gaden de kommende år.

Kineserne siger, at der både er SUV’er, varevogne og flere sedaner på vej. Og den vej så også går til Danmark, vides ikke.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?