Reklame:

Toyota bygger særlig Supra – “Kun én kommer til Danmark”

Toyota hylder sig selv ved at bygge 100 biler. Alt sammen for at fejre at man i forvejen har leveret 100 andre biler til en løbsserie. 

Som en del af Supra-brandet har Toyoya Gazoo Racing udviklet en GT4-udgaven af den nuværende Supra Mk.V, som både professionelle og private kan købe og deltage med i racerløb.

Tidligere i år kunne Toyota notere sig, at man havde leveret 100 GT4-biler. Noget japanerne synes er så vildt, at de nu laver en gadebil for at hylde sig slev.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Produktionen er godt nok begrænset til 100 biler. Men én af bilerne skal til Danmark. Det oplyser den danske importør i en pressemeddelelse.

GR Supra GT4 100th Edition Tributen er bilens meget lidt mundrette navn. Til gengæld fyldes den med udstyr, som får det hele til at dufte lidt af ræs. Bare lidt.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Her lader bilmærker tusindvis af nye elbiler ruste væk

Om det er særligt racing-agtigt, ved vi ikke. Men Toyota er i hvert fald helt oppe at støde over, at de kun leverer den nye Supra-udgave i én farve. Plasma-orange kalder japanerne den.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Hestekræfter er der ikke flere af. Det bliver stadig ‘kun’ til 340 hestekræfter fra en 3-liters BMW-rækkesekser. Til gengæld sørger et manuelt gear samt et mere simpelt opsat lydsystem og sæder, for at der er sparet 38,3 kilo sammenlignet med automatgear-modellen.

I pressemeddelelsen oplyser den danske importør ikke, om den beskedne vægtbesparelse rykker ved tiden fra 0 til 100 km/t. Det er Supraen med seks manuelle gear normalt 4,6 sekunder om.

Den danske importør oplyser, at man i løbet af august åbner for onlineresveration af den éne bil der kommer til landet.

Reklameblok:


Foto: PR

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?