Reklame:

Sker 1. januar 2024 – gammel aftale gør benzin og diesel meget dyrere i Danmark

Det er egentlig resultatet af en gammel aftale. Men 1. januar 2024 er kun begyndelsen på stigninger i prisen på benzin og diesel.

Danske bilister skal have mere opad lommen. Denne gang på tankstationerne. 1. januar 2024 stiger afgiften nemlig både på diesel og benzin.

Det er resultatet af en politisk aftale på skatteområdet fra 2009. Altså for hele 14 år siden. Den såkaldte ‘forårspakke’ ventes at hæve afgiften på både diesel og benzin med 7,7 procent fra årskiftet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Finans.

Men det er ikke alt. For allerede året efter – altså i 2025 – lægger staten en yderligere 6,1 procent stigning oveni i den allerede forhøjet afgift på brændstof.

LÆS OGSÅ: Hennings BMW opfører sig mystisk – “De kan IKKE finde ud af det”

Ifølge mediet vil prisstigningerne således ramme 2,5 millioner danskere, der har biler med forbrændingsmotor holdene i garagen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Og det er ikke alt, bilisterne skal betale ekstra for. Udover benzin og diesel stiger de periodiske ejerafgift også stødt de næste par år. Det gælder endda også veteranbiler.

Helt konkret stopper stigningerne i ejer- og vægtafgifter ikke før i 2026. Til den tid vil afgiftsniveauet være steget med hele 36,9 procent i forhold til 2021.

Og det er altså kun for almindelige personbiler. Veteranbiler, som kun kører ganske få kilometer om året, får også gevaldige lussinger på afgiftsfronten. Læs mere om det her.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?