Politiet vurderer: Her har aktivister piftet over 100 biler

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Vrede aktivister fortsætter i stor stil med at pifte biler. Den senest tid har det også ramt danske bilejere.

– Du er sikkert sur. Men det er ikke dig, den er gal med, det er din bil.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Sådan en besked har mange danske bilister fået det seneste stykke tid. Og en bil på flade dæk. I løbet af nogle nætter har en række vrede klimaaktivister nemlig begået hærværk mod flere biler i København.

Ifølge Københavns Politi er det formentlig gået ud over mere end 100 biler. Til B.T fortæller politikredsen, at det alene natten til onsdag 30. november gik ud over 25 biler på Rosenvængets Hovedvej på Østerbro.

Sammenlægger man det antal med en række af piftede bildæk på Frederiksberg, er vi over 100 biler med flade dæk, lyder politiets vurdering. Boosted kunne søndag i sidste uge fortælle hvordan aktivistgruppen ‘Tyre Extinguishers’ på Twitter påtog sig ansvaret for at have piftet over 800 biler på én enkelt nat i mere end otte lande.

Reklameblok:Blot det seneste angreb mod bilister
Og det er bare ét af aktivisternes påfund rettet mod bilister. Tilbage i oktober limede en række aktivister sig til gulvet i Volkswagens Autostadt-museum i Wolfsburg. Uheldigvis for dem slukkede nattevagten lyset og gik hjem. Først den efterfølgende morgen blev aktivisterne med magt fjernet fra stedet.

En enkelt aktivist måtte endda opgive sin protest efter råd fra en læge. Så sent som i november smed en række aktivister otte kilo mel ud over en sjældne BMW, fordi – som de hævdede – ‘at andre i denne verden sulter’. På en udstilling i Paris smed atter andre aktivister olie ud over nogle Ferrarier.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk