Politiet klar til streetrace-dialog: Men så satte de fartbump op

Foto: Cars & Coffee Aarhus
Foto: Cars & Coffee Aarhus

Bilentusiaster fra Århus er utilfredse med politiets håndtering af ‘dialog’ om fremtidens muligheder for lovligt streetrace og træf.

Den meget aktive gruppe Cars & Coffee Aarhus har afholdt en masse events de seneste måneder, og ofte bliver de mødt af politiet, som ikke er glade for bilentusiasterne og deres biler.

Men en overgang så det ud til, at en bedre dialog mellem politiet og de bilglade gutter og gutinder var inden for rækkevidde. Østjyllands Politi havde inviteret en talsmand fra Cars & Coffee Aarhus til en snak om mulighederne for en bedre fremtid, hvor der skulle være plads til alles interesser.


Dog er der slået skår i glæden, for nu er myndighederne begyndt at sætte fartbump op flere steder, hvor bilentusiasterne ofte mødes.

“Østjyllands Politi vil i dialog med os, men de starter med at modarbejde os ved at opsætte fartbump”, forklarer en talsmand fra Cars & Coffee Århus.

Gruppen har tidligere forsøgt at trække bilerne væk fra gaden, da de havde fundet et stort privat område, hvor ejeren havde accepteret, at de mange biler kunne være. Men politiet ønskede ikke at samarbejde omkring det, forklarer talsmanden.

Foto: Cars & Coffee Aarhus
Foto: Cars & Coffee Aarhus

“Myndighederne tror selv, at de er geniale, når de lægger planer for, hvordan man får os ud af industrikvarterene. Men de tænker ikke på, at det er en kamp, de aldrig vil vinde. Der er altid et industrikvarter mere. Og når det ikke er tilfældet, går det nok op for dem, hvor enorm en gene vi er, når vi ikke opholder os ude i et mørkt industrikvarter, men i stedet er tvunget tættere på byer og befærdede veje.”, fortæller personen fra Cars & Coffee til Boosted.dk.

Det tyder heller ikke på, at de nyopsatte fartbump kommer til at have den store effekt:

“Hvis man har en top og en skruemaskine, er de hurtigt væk igen. Jeg forstår virkelig ikke ideen”.Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk